top of page

Mijn nieuwjaarsvoornemens

Bijgewerkt op: 27 okt. 2022

Dag 2020, HALLO 2021.

2021 is aangebroken en dat betekend: doelen stellen die ik waarschijnlijk niet vol ga houden maar dat weerhoudt mij er niet van om ze toch te stellen.


Oké... Daar gaan we.


1 Mijn bedrijf een succes maken

In 2020 ben ik mijn baan kwijt geraakt bij mijn vorige werkgever. Dit was natuurlijk niet leuk maar het is wel een goede drijfveer geweest om mij nu volledig op mijn eigen bedrijf te richten.

Dit is natuurlijk een voornemen die ik wel ga volhouden! Dit is mijn droom, dit is mijn roeping dus dit moet ik gewoon gaan doen!


2 Minder tijd spenderen aan mijn telefoon

Op mijn telefoon krijg ik vaak een schermtijd weekoverzicht (waar ik helemaal niet om heb gevraagd) en ik moet je eerlijk vertellen: het is niet best. Als ik zou worden betaald voor de tijd die ik op mijn telefoon spendeer dan zou ik fulltime werken. En natuurlijk heb ik mijn telefoon nodig voor mijn eigen bedrijf, dat is ok. Maar elke dag maar nutteloos door Facebook en Instagram scrollen, daar moet ik wel mee ophouden.


3 Perfectionisme loslaten

Mijn perfectionisme is iets wat ik liever in 2020 laat. Ik heb afgelopen jaar weer gemerkt dat dat mij namelijk flink in de weg staat. Door dat perfectionisme kan ik moeilijk knopen doorhakken omdat het al-tijd beter en mooier kan. Echt verschrikkelijk irritant want zo kom ik helemaal nergens. In 2021 ga ik het stapje voor stapje meer los laten.


4 Pootje overgaan met schaatsen (en in de trein!)

In 2020 ben ik begonnen met het schaatsen op noren. Ik vind het een prachtige sport en tijdens het recreatief schaatsen keek ik met verwondering naar de schaatsers in de trein. (de trein is het groepje wat de schaatsers wat daadwerkelijk een 'treintje' vormt) Mijn moeder was al langer bezig met de techniek van het schaatsen onder de knie te krijgen. En ik vond dat zo gaaf dat ik een keer mee ben geweest naar haar training. Daar mocht ik ook mee schaatsen en kreeg ik uitleg en training. En dit alles op de oude noren van mijn moeder. Al gauw kwam ik erachter dat ik deze sport echt heel erg leuk vind en dat ik er aanleg voor heb. Na dus 2 keer te hebben geschaatst op de oude noren heb ik van mijn ouders alvast mijn kerstcadeau gekregen, namelijk een heel mooi paar klapschaatsen!!

Op deze schaatsen was het vele malen beter om de techniek aan te leren en kon ik echt gaan trainen. Dit ging super goed en ik had er heel veel plezier in! De volgende stap was om de bochten techniek te gaan leren en dus daadwerkelijk pootje over te gaan. Helaas kwam de week daarna de aankondiging dat we weer in lockdown moesten. Dus de bochtentechniek laat nog even op zich wachten.

Ik kijk uit naar 19 januari, als alles weer open mag. Dan kunnen we weer gaan trainen en zullen we uiteindelijk in de trein kunnen.


5 Meer boeken lezen, (en meer tijd nemen om boeken te lezen)

Lezen... Dat is niet echt mijn hobby. Door mijn dyslexie gaat het allemaal niet al te snel. Maar afgelopen jaar heb ik toch een aantal boeken bemachtigd die mij super interessant lijken. Dus deze wil ik ook graag gaan lezen.

Ik neem mezelf voor dat ik elke avond voor het slapen gaan een aantal bladzijdes zal lezen.


6 Minimaal 3x per week naar de sportschool

Dit gaat nu natuurlijk moeilijk. Maar voor de lockdown ging dit mij goed af! Op maandag deed ik aan BBB met mijn moeder, 1 dag in de week schaatsen (soms meer) en ook nog een aantal keer met een goede vriendin naar de Basic Fit om daar 45 minuten te spinnen.

Als de sportscholen weer open zijn gaan we dit weer oppakken!


7 Minder dingen uitstellen

Van uitstel komt afstel. En dat is toch zonde.

In 2021 ga ik een nieuwe regel hanteren. Namelijk de 'kan ik dit binnen 2 minuten doen' -regel. Dit betekend dat alles wat ik nu binnen 2 minuten kan doen, dat ik dat dan ook daadwerkelijk doe!


8 Een opgeruimd leven leven

Bij mij is het al snel een troep. Ik heb overal wel wat liggen. Dit komt ook omdat ik niet gelijk alles opruim als ik er klaar mee ben. En dan komt mijn uitstel gedrag naar boven en zit ik dus in de troep.


9 Meer foto's maken

Ik kwam er laatst achter dat mijn vriend en ik maar 3 foto's samen hebben. Dit komt ook door Corona omdat alle activiteiten waar sowieso foto's worden gemaakt uitgesteld werden.


10 Reizen

Mocht het weer kunnen. Dan gaan we erop uit om nieuwe herinneringen te maken!Ik wens jou een gelukkig en gezond 2021 toe!


Ik ben ook super benieuwd wat jouw nieuwjaarsvoornemens zijn (en of je deze ook denkt vol te houden!).

Laat het weten in de comments.


Liefs Sanne

Comments


bottom of page