top of page

Hoe vind ik een ritme?

Bijgewerkt op: 27 okt. 2022

Ik werk nu al een aantal maanden fulltime voor mijn eigen bedrijf. Dit is natuurlijk super leuk en uitdagend maar ook lastig. En dat komt omdat ik in deze levensfase nog geen ritme heb opgebouwd.


Voorheen, toen ik voor een werkgever werkte, moest ik om 7:30 beginnen. Dit was voor mij echt een hel. Mensen die mij goed kennen zullen weten dat ik niet bepaald een ochtendmens ben, in de ochtend ben ik nog niet mezelf, dat ben ik vaak pas rond een uurtje of 9:00.


Maar goed, toen wist ik wel waar ik aan toe was. Ik wist hoe laat ik ergens moest zijn (ook al was ik wel vaak 5 minuten te laat). Nu is dat natuurlijk helemaal anders want ik werk vanuit huis. Nu hoef ik eigenlijk alleen maar m'n bed uit en achter mijn computer te gaan zitten om aan het werk te gaan. Het komt dus neer op mijn eigen discipline.


Maar die discipline was in het begin ver te zoeken, ik moest een hoop doen en ik wist ook niet goed waar ik moest beginnen. Je ziet het al aankomen: hierom is het makkelijk om gewoon in bed te blijven liggen en even je problemen voor je uit te schuiven. Dit is in de eerste week niet zo'n probleem maar daarna moet er natuurlijk wel echt wat gaan gebeuren. Het is namelijk mijn bedrijf, mijn droom en mijn verantwoordelijkheid.


Dus ik moest mijzelf een flinke schop onder mn hol geven. Want als ik verandering wilde zien dan moest ik daar zelf voor zorgen!


Nu maak ik een lijst met alles wat moet gebeuren. Zo heb ik een prima overzicht over mijn dag en week taken. Toch vind ik bepaalde taken wel spannend, dat komt omdat die taken veel geld kosten. Daar moet ik me dan ook even overheen zetten want zonder investeren krijg je geen resultaat.


Mijn oplossing is dus heel simpel. Ik maak gewoon een planning! (de oplossing is altijd heel makkelijk, haha)

Recente blogposts

Alles weergeven

留言


bottom of page